Praktisk info

MOBILEHOME tilbyder minihuse / mobilehomes, der give perfekte og hyggelige rammer i højeste kvalitet.

Mobilehome

Hos mobilehome.dk kan du bestille fra 2 produkt-serier:

  • Standard
  • Premium

Standard-serien er serieproducerede og prisstærke mobilehomes, der primært er beregnet til udlejning på campingpladser. Premium-serien har lidt bedre specifikationer i forhold til Standard-serien og der vil desuden være mulighed for, at tilpasse dit mobilehome med særlige behov og ønsker. Premium-serien anbefales til dig, der ønsker særlig indretning/design og har lidt ekstra plads i budgettet til dette.

Vores mobilehomes er bygget på et meget stabilt chassis. Chassiset på Standard-serien er pulverlakeret, mens Premium-serien er galvaniseret. Chassiset har to aksler og 4 hjul, hvilket gør det muligt at aflæsse og placere mobilehomes på det ønskede område. Der kan med fordel bestilles en aftagelig trækstang, som kan placeres på begge sider af dit mobilehome. Derved vil det være lettere at placere dit mobilehome på det ønskede sted. Trækstangen kan afmonteres, når dit mobilehome er opstillet og placeret korrekt. Dit mobilehome kan også flyttes ved hjælp af et stort terrængående køretøj, en lille traktor eller en gaffeltruck med trækkrog/kobling.

Gulvet består af en vandtæt 18 mm træplade og træbjælker og er isoleret med et lag mineraluld på 10 cm (Premium) eller 7 cm (Standard). En speciel dampgennemtrængelig membran beskytter  mod fugt. (Membranen slipper ikke vandet ind og dræner samtidig vandet). Fra bunden er der en ekstra 8-10 mm tyk træplade, der fungerer som beskyttelse mod gnavere. Begge serier har desuden vindspærre.

De indvendige vægge består af en træskelet-konstruktion med isolering og en 12 mm tyk spånplade. Standard-serien er belagt med en PVC-fri dekorativ film Crystal White. Premium-serien giver mulighed for, at vælge imellem Crystal White og tekstildekoration.

Mobilehome indretning
Crystal White
Mobilehome indretning
Crystal White
Mobile home indretning
Tekstil
Mobile home indretning
Tekstil

Badeværelset har vandtætte vægge af 7-lags højtrykslaminerede multiplex-paneler. Brusekabinen i Standard-serien har hvid glasfiber-laminering og Premium-serien er med flise-mønster. Højden på de indvendige vægge er 2,13-2,16 meter på det laveste punkt.

De udvendige vægge på vores mobilehomes består af en træstruktur med dampspærre, isolering, vindspærre og udvendig beklædning. Dampspærren beskytter væggen mod fugt og mod kondensering af vanddamp og på længere sigt også mod skimmelsvamp. Denne konstruktion af væggene giver en naturlig ventilation af hjemmet. D.v.s. at dit mobilhome “trækker vejret“. Dette beskytter mod ubehagelige lugte, hvis et mobilehome står ubeboet i længere tid.

Den udvendige beklædning af standard mobilhomes er lavet af sidespor som standard (Der kan imod ekstra betaling opgraderes til Kerrafront).
Den udvendige beklædning af premium-mobilhomes er lavet af Kerrafront paneler. Begge udvendige beklædninger er lavet af slidstærk plast fra samme producent og er let at vedligeholde. Den største forskel er styrken. Siding er tyndere, har en materialetykkelse på 1,1 mm. Kerrafront er fremstillet af opskummet PVC og har en tykkelse på ca. 6 mm. Producenten giver den samme garanti på begge materialer.-

Mobilehome udvendig
Sidespor
Mobilehomes udvendig
Sidespor
Mobilehomes udvendig
Kerrafront
Mobilehome minihus udvendig
Kerrafront

Isolering: Standard-seriens vægge er isoleret med et 5 cm tykt stenuldspanel. Premium-seriens væg-isolering er 7,5 cm tykt mineraluld. Standard-serien har 7 cm isolering i gulv & tag. Premium-serien har 10 cm isolering i gulv & tag.

Taget på vores mobilehomes er et coated tintag. Tagkonstruktionen er lavet af træ med vind- og dampspærre og er isoleret med mineraluld. Der er PVC-tagrender på taget. Standard-serien har sadeltag med 7 cm isolering.
Premium-serien har 10 cm isolering og giver mulighed for, at vælge imellem fladt tag, sadeltag eller monopitch-tag.

Luftudvekslingen i vores mobilhomes sker via tyngdekraftsventilation, bedre kendt som naturlig ventilation. Luftudvekslingen drives af trykforskellen i luften ved forskellige temperaturer og ventilationen regulerer sig selv. Badeværelset har desuden installeret en elektrisk ventilator.

Varme i vores mobilehomes kan bestilles med enten gasopvarmning eller el-opvarmning.

Der er radiatorer i alle værelser. Ved gas skal udstyr installeres på stedet af en gastekniker. Gasteknikeren skal kontrollere gasinstallationen efter transport og tilslutte den til gasforsyningen. Bemærk venligst at gasinstallationen skal have regelmæssig inspektion og vedligeholdelse!

Mobilehomes med elektrisk opvarmning har en 80 liter el-kedel, som kræver forsyning på 380 volt. Hvis det ønskes, kan der imod ekstra betaling forberedes til installation af luft-til-luft varmepumpe.

Indretning: Alle vores mobilehomes er fuldt møbleret som standard. Køkken-elementer, badeværelse, møbler og gardiner er inkluderet. Køkken har som standard 2 kogeplader og emhætte. Øvrige hårde hvidevarer skal indkøbes og installeres af køber. I nogen modeller kan der vælges imellem forskellige interiør-design. Kontakt os for at få at høre mere, samt for at få den nøjagtige specifikation for de forskellige standard- og premium-modeller.

De udvendige døre og vinduer i vores mobilhomes er med dobbeltruder  og PVC-rammer. Der er limet sikkerhedsfolie på ruder i indgangsdør og på terrassedøre.

Vægten af et mobilehome er ca. 8-12 tons, afhængigt af model og udstyr.

Praktiske forhold før og efter levering af mobilehome

Transport og levering
Mobilehomes leveres på en trailer som tungt sværgods. Der kann være særlige retningslinjer om tider for transport af tungt sværgods. Levering aftales således individuelt afhængig af leveringssted. Sørg for, at der er nogen til stede ved levering, til at overtage det fra transportselskabet. Ved levering skal dit mobilehome kontrolleres for transportskader. Eventuelle synlige transportskader bør anføres i overdragelsesrapporten og der skal underskrives en protokol ved levering.

Transport inkluderer levering til kantsten og beregnes individuelt, d.v.s. transporten ikke er inkluderet i salgsprisen. Kunden er ansvarlig for at transportere sit mobilehome fra aflæsningsstedet til opstillingsstedet. Dette kan gøres ved hjælp af en lille traktor, et stort terrængående køretøj eller en gaffeltruck med trækkrog/kobling.

Transport af mobilehome
Mobilehome gas-forsyning

Underlag og installation
Underlaget, hvor et mobilhome skal opstilles, skal være tilstrækkeligt funderet, så det understøtter vægten på 8-12 tons og ikke viger/synker. Vi anbefaler at opstille mobilhomes på et fundament. Adgangen og kørevej fra aflæsningsstedet til opstillingssted skal også være i overensstemmelse hermed.

Et mobilehome skal installeres og justeres på understøtninger. Hvis der ikke er det nødvendige fundament, skal der placeres store betonplader under understøtningerne. Hjulene kan enten forblive på dit mobilehome eller fjernes efter installation. Efter opsætningen skal dit mobilehome placeres og nivelleres, så det står helt lige og i vater. Denne positionering og nivellering skal kontrolleres efter 1-3 måneder og om nødvendigt tilrettes.

Tilkobling
Et mobilehome kræver de samme tilslutninger som i et normalt hus: Vand/VVS og kloaksystem, samt 230V elektricitet (380V er påkrævet, hvis der er elektrisk opvarmning), evt. Gasforbindelse, hvis der er gasvarme og/eller gasblus. Der er også mulighed for at bruge gas fra en gasflaske.

Køkken & bad skal tilkobles koldt & varmt vand. Der skal kobles til kloak fra alle afløbsrør. Fra køkken 32 mm afløbsrør, fra bad 50 mm afløbsrør og fra toilet 110 mm afløbsrør. Derudover skal der kobles til el-forsyning. Installationskablet kan tage op til 10 KW. Hvis der er el-varme og el-kedel kræves der 380V forsyning. Er der gasvarme og/eller gasblus, skal der kobles til gasforsyning. Der er også klargjort kabel til TV-tilkobling.

Elforbruget svarer til det, der bruges f.eks. i en lejlighed. Forbruget afhænger af antallet og typen af elektriske installationer og apparater, der benyttes i husstanden. (Det er typisk mellem 1 og 4 kW; hvis der benyttes flere store elektriske enheder, kan forbruget være højere).

Godkendelse & tilladelser
Der kræves tilladelse fra din lokale bygningsmyndighed til at opstille et mobilehome på privat grund. Mobilehomes er som udgangspunkt kategoriseret som feriehuse, der er beregnet til midlertidig eller sæsonbestemt brug. De leveres uden energimærke eller statik. Nogen campingpladser tilbyder opstilling af mobilehomes på områder med dertil indrettede pladser til mobilehomes.

Afdækning, trapper & terrasse
Køber skal selv sørge for afdækning af mobilehome omkring huset imod grundplan, samt trapper og evt. tilbygning af terrasse.

Oversigt over forskelle mellem standard- og premium-mobilehome 

Standard mobile homes Premium mobile homes
Pulverlakeret ramme Glavaniseret ramme
Isolering: 5cm ivægge 7cm i gulv og tag Isolering: 7cm ivægge 10cm i gulv og tag
Udvendig beklædning: Sidespor (mulighed for tilkøb af Kerrafront) Udvendig beklædning: Kerrafront
Indvendige vægge: Crystal White Indvendige vægge: Crystal White eller Textil
4 mulige design af interiør pakker Mange designs af interiør pakker
Mobilehome glamping
Scroll to Top